Najnovije

OKO KOSOVA NE PRAVITI RAČUN BEZ KRČMARA: Srpskoj javnosti treba reći jednu veliku istinu

Srpskoj javnosti treba reći jednu veliku istinu, a to je da što se tiče Kosova i Metohije ne postoji ni promil mogućnosti da se pronađe održivo rešenje, a da se sa tim rešenjem ne saglase apsolutno svi globalni igrači zainteresovani za Balkan.

Spomenik Milošu Obiliću u Gračanici (foto: Jutjub)

Narodni slobodarski pokret u svojem saopštenju kaže da je svaki parcijalni pristup pravljenje računa bez krčmara i uvod u još veći problem.

Oni takođe navode da iz tog razloga Srbija sada mora da insistira na tome da samo apsolutna saglasnost dominantnih svetskih igrača dolazi u obzir po pitanju konačnog statusa KiM. Insistiranjem na ovom principijelnom stavu u suštini se omogućuje da na snazi bude jedini međunarodno priznati dokument, a to je Rezolucija 1244. Na ovoj po nas Srbe najsigurnijoj platformi treba proći kroz turbulencije koje se očekuju u ovoj i narednoj godini.

“Do tada treba unutar nacionalnog korpusa u zemlji zatvoriti otvorene sukobe i postići narodno jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije. Najavljeni vanredni Sabor Srpske pravoslavne crkve bi mogao biti inicijalna kapsila tog potrebnog unutrašnjeg dogovora, a da li će to i biti u ovom momentu najviše zavisi od vlasti. Mi Slobodari smo veliki zagovarači potrebe novog unutrašnjeg dogovora i stoga za razliku od mnogih kolega iz opozicije mi ne prizivamo obračun Crkve i Države već naprotiv, aktivno radimo na jačanju narodnog jedinstva jer vidimo ogromnu šansu da se odbrane vitalni nacionalni interesi, a to može samo uz dogovor.”, zaključuju u saopštenju NSP.

OVDE pogledajte šta kaže Lazanski o spremnosti Vojske Srbije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Spomenik Milošu Obiliću u Gračanici

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA