Najnovije

HOĆE LI ZAVRŠITI KAO KENEDI: Tramp obećao da će oduzeti Federalne rezerve od porodice Rotšild

Predsednik Tramp je obećao da će vratiti kontrolu nad Federalnim rezervama od porodice Rotšild, oslobađajući ih od štetnih propisa koji decenijama unazađuju Ameriku.

Zgrada Federalnih rezervi (foto: Publik)

Tramp kaže da je Federalnim rezervama predugo bilo dozvoljno da izazivaju povećanje kamatnih stopa, kreiraju ogromne dugove i usporavaju rast ekonomije.

- Odbor guvernera Federalnih rezervi mora imati sedam članova, a da ih on ima tri. Dvojica od trenutnih guvernera su na tu poziciju postavljeni od strane predsednika Trampa. Još dva su predložena od strane predsednika i čekaju potvrdu Senata. Nakon što ova dvojica dođu u odbor FED-a, predsednik će onda predložiti još dvojicu. U suštini, moguće da šest, od sedam članova Odbora, na to mesto bude postavljeno od strane Trampa - izveštava "CNBC".

Savezni komitet za otvoreno tržište ima 12 članova i postavlja monetanu politiku nacije. Sedam od njih 12 su članovi Odbora guvernera. Dodatnih pet su predsednici okružnih banaka Federalnih rezervi.

Osim šefa FED banke u NJujorku, koji je imenovan od strane predsednika, ostala četiri mogu da preuzmu svoje pozicije kao predsednici okružnih banaka samo ako odbor u Vašingtonu pristane na njihovo zapošljavanje. Jedan od njih, predsednik FED banke u Mineapolisu, Nil Kaškari, već se zalagao za dalje povećanje kamatnih stopa.

Nakon usvajanja Dod-Frank zakona u julu 2010. godine, FED su dobile ogromnu moć da regulišu bankarsku industriju. Brzo su počeli da nameću niz novih pravila. FED su uspostavile sistem koji bi kaznio banke koje ne poštuju njihova nova pravila.

Ova pravila uključuju postavljanje ograničenja u pogledu toga koliko bi pojedinačna banka mogla biti velika, koliko novca su banke morale da ulože u federalne fondove i obveznice, kao procenat njhove imovine, koji zajmovi su bili poželjni a koji ne, gde su banke mogle da dobiju svoja sredstava, i mnogo, mnogo više, uključujući i to koliko bi banka mogla da plati svoje investitore u dividendama.

Ova pravila su značajno usporila ulaganja banaka u ekonomiju (Volker pravilo) i imala su štetan uticaj na zajmove banaka na stambenim tržištima.

Od svih vladinih agencija, FED su možda najrestriktivnije. Predsednik je već krenuo na korigovanje ovih neumerenosti tako što je postavio novog guvernera FED-a, Rendal Kuarles, da reguliše bankarsku industriju.

OVDE pogledajte da li Tramp vuče lava za rep.

Izvor: yournewswire. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Američki san, poučni dokumentarac u formi crtanog filma

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA