Najnovije

OTKUCAVA SAT ZA DONBAS: Ukrajina objavila u koga se uzda, a u oktobru....

Predsednik Vrhovne rade Ukrajine Andrej Parubij izjavio je da odluka o tome da li će zakon o specijalnom statusu Donbasa, koji ističe u oktobru, biti produžen zavisi od stavova međunarodnih partnera, prenose mediji.

Nacionalna garda Ukrajine (Foto: Ria)

- Savetovaćemo se da li ima potrebe produžavati taj zakon ili ne. Umnogome će to zavisiti od stava naših međunarodnih partnera. Jasno je da je neophodno nastaviti politiku sankcija prema Rusiji - rekao je on.

Parubij je podsetio i da je prošle godine, kada je trebalo doneti odluku da se zakon produži na godinu dana, takođe bio stava da takva mera nema nikakvog uticaja na realnu situaciju na terenu.

Zakon o specijalnom statusu Donbasa, koji je usvojen 2014. godine, nakon sporazuma u Minsku, ističe u oktobru ove godine. 

Zakon propisuje da će određene oblasti Donbasa, koje ne kontroliše Kijev, dobiti specijalan status tek nakon održavanja lokalnih izbora prema ukrajinskom zakonu i pod nadzorom međunarodnih posmatrača. Međutim, izbori nisu održani, a specijalni status samoproglašenih DNR i LNR ostao je mrtvo slovo na papiru. 

Pročitajte OVDE kakav to potres za ceo svet priprema Rusija.

Izvor: rs. sputnjiknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta je Dejan Berić poručio Slobodnoj Evropi?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA