Najnovije

"Milo da se krsti ne bi li mu se pamet vratila!"

Amfilohije je govoreći “o svom prijatelju” u intervjuu za Vijesti istakao da su njih dvojica do 1997. godine sarađivali, ali da je Đukanović od tada krenuo nekim drugim putem.

Đukanović (Foto: Jutjub)

 “U narodu i sad kažu - pusti ga, tako se ponaša jer je nekršteno. Onaj koji nije kršten nema straha božjega, ni stida pred ljudima. Neka se on ugleda na svog oca i majku, brata i sestru, da ga krstimo lepo, ali da ne bude - krsti vuka, vuk u goru, kao Čedo Jovanović”, kazao je Amfilohije.

On je poručio Đukanoviću da kao ateista nema pravo da govori o objedinjenu crkve, optužujući ga da time samo razara jedinstvo Crne Gore i povampiruje krvne osvete i plemenske podele:

“Predsednika sam nazvao svojim prijateljem, ne jedanput, i tako ga smatram. Mi smo sarađivali do 1997. godine. Sarađivali smo na gradnji hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, međutim od tad je on krenuo nekim drugim putem. To je njegovo pravo, ali nemoj da to radi u ime Crne Gore, Crnogoraca i jedinstva Crne Gore.

Time samo razara biće Crne Gore i povampiruje one naše plemenske krvne osvete i partijske i zelenaško-udbaške, četničko-partizanske, a sada ne znam ni kako da ih zovemo podele. Na tome se ne može graditi budućnost Crne Gore”, poručio je Amfilohije.

Kfor uvežbava Šiptare za krvavi upad na sever Kosova. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Razgovor sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim g-dinom Amfilohijem

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA