Najnovije

Srpsko zlato u rukama stranaca - velika pljačka države (VIDEO)

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, bio je predsednik DJB i doktor tehničkih nauka (rudarstvo-podzemne eksploatacije), dr Branislav Mihajlović. Tema emisije je bila velika rudna bogastva u Srbiji i njihova eksploatacija od strane velikih nadnacionalnih kompanija.

Zlato (Foto: Pixabay.com)

Mihajlović je u emisiji govorio o tome kako se pljačka Srbija putem ekspolatacije zlata, bakra i litijuma, ali i kako SNS režim uz pomoć polukriminalnih grupa teroriše u manjim mestima lokalno stanovništvo pogotovo tokom izbornih kampanja.

„Nevsun, menja ekološku studiju, pravi novu studiju, koja pravi dramatičnu ekološku štetu. Uvodi kompletno rušenje, do površine, napraviće se jedan vulkanski krater, koji će imati prečnik kilometar, kilometar i po, i dubinu 800-900 metara. I posle eksploatacije rude to će biti večni ožiljak dokle god bude planete Zemlje”, u emisiji je ustvrdio dr Branislav Mihajlović dodajući:

„Krater će biti tu milionima godina, sa prljavom kiselom vodom, koja će zagađivati vodotokove. I to samo zato, što ovaj način ekspolatacije im obezbeđuje profit veći za 250 miliona dolara, odnosno profit diže od 2,5 milijarde na 2,750 000 dolara, praveći katastrofalne ekološke posledice po lokalno stanovništvo uništavajući totalno najmanje tri sela i do 15% teritorije opštine Bor. To je ono što mene boli i protiv čega se borim”, objasnio je on.

Da li je nasilje nad neistomišljenicima u Srbiji ušlo u novu fazu pogledajte OVDE.

Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervu sa urednikom Pravde Igorom Marinkovićem.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA