Najnovije

Bliži se nedelja srppskog filma u Iranu

Nedelja srpskog filma biće održana od 23. do 29. avgusta u Iranu i tom prilikom će u tri grada Teheranu, Tabrizu i Širazu biti prikazano sedam filmova novije produkcije, saopšteno je iz Filmskog centra Srbije.

Kadar iz filma ''Ničije dete'' (Foto: Jutjub)

Manifestacija će biti otvorena 23. avgusta u Kući umetnosti u Teheranu, projekcijom nagrađivanog filma "Ničije dete" u režiji Vuka Ršumovića. Kako je najavljeno, projekciji će prisustvovati koscenaristkinja Ana Tomović i scenarista i reditelj Vuk Ršumović. Na programu Nedelje srpskog filma su i ostvarenja "Anplagd" Mladena Kovačevića, "Branio sam Mladu Bosnu" Srđana Koljevića, "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića, "Enklava" Gorana Radovanovića, "Kozje uši" Marka Kostića i "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića.

-Filmski centar Srbije, Ambasada Republike Srbije u Teheranu i iranska specijalizovana institucija za promociju inostranog filma "Art & Experience", a uz pomoć Ministarstva kulture i inofrmisanja i Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije, tokom poslednjih desetak meseci vršili su pripreme kao bi organizovali ovaj prestižni program koji će biti održan u trenutku jačanja bilateralnih odnosa između Irana i Srbije. Nedelja srpskog filma u Iranu najavljena je krajem aprila 2018. godine posebno organizovanom projekcijom filma "Dnevnik mašinovođe", upriličenom povodom Međunarodnog sajma knjiga, a čiji je počasni gost-izlagač bila Srbija. Projekciji prisustvovao je Vladan Vladisavljević, ministar kulture u Vladi Republike Srbije – saopšteno je iz Filmskog centra Srbije.
 

 

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA