Najnovije

VUČIĆ RAZGOVARAO SA NETANJAHUOM: Uvređeni smo učešćem vaših aviona i pilota u proslavi "Oluje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa Benjaminom Netanjahuom i tom prilikom ga pozvao da poseti Srbiju.

Vučić (Foto: Jutjub)

Netanjahu je prihvatio Vučićev poziv, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela, čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje, ističe se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.

Predsednik Vučić je rekao premijeru Netanjahuu da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije "Oluja" u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

"Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države", naglasio je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja u poljoprivredi, kao i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, ističe se u saoštenju.

Vašington prozvao Moskvu da se povuku iz Abhazije i Južne Osetije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Uvek smo bili i bićemo uz svoj narod

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA