Najnovije

NIJE NA BALKANU: Evo gde se nalaze ostaci najstarijeg srpskog grada (VIDEO)

Miodrag Milanović, autor emisije Autohtonisti u produkciji HelmCast, tvrdi da se najstariji poznato srpski grad nalazi na iranskoj visiji Laristan u centrtalnoj Aziji.

Ilustracija (Foto: Google eart)

Emisija "Autohtonisti" se bavi srpskom autohtonističkom školom čiji su predstavnici: Miloš Milojević, Olga Luković-Pjanović, Radivoje Pešić, Momir Jović, Svetislav Bilbija, Miodrag Milanović, mr Slaviša Miljković, Miloš Grozdanović, Slobodan Jarčević, Radovan Damjanović , Dragoljub Antić, Aleksandar Petrović i mnogi drugi.

Milanović kaže da se najstariji poznati srpski grad zvao Srb odnosno Tepe Saraban (Tvrđava Saraban). A da su tu teritoriju rimljani nazvali Laristan jer su tu našli ista kućna božanstva Lare koja su opredhodno videli i na Balkanu.

Milanović je rekao da je Srb naseljen 7000 godina p.n.e. na istoimenom brdu. On je sipričao da je taj lokalitet optkriven tek 1959. godine i da je istraživan punih 50 godina. Milanović tvrdi da je ovim arheološkim otrkićem potvrđeno da srpski narod spada u najstarije indoevropske narode.

Šta se dešavalo sa Srbima tokom potopa saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tvrdi da je pronašao Troju u Srbiji.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Balkan post