Najnovije

BELI ŠLEMOVI KAO HOLIVUDSKI GLUMCI: Spremite se za cunami izmišljotina, u Idlib stigle ekipe moćnih zapadnih medija! (VIDEO)

Militanti već snimaju film o hemijskom napadu u gradu DŽisr al-Šugouru u sirijskoj provinciji Idlib, objavio je 11. septembra ruski Centar za pomirenje.

Beli šlemovi ili "Al Kaidini humanisti" (Foto: Jutjub)

Prema njegovim rečima, snimci, koji bi trebalo da posluže kao dokaz da je sirijska vlada navodno izvršila napad hemijskim oružjem, treba da budu predati zapadnim medijima do kraja dana.


- Prema informacijama dobijenim od stanovnika provincije Idlib, militanti sada snimaju scenu napada hemijskim oružjem u gradu DŽisr al-Šugouru, gde snimaju kako ga sirijska vojska koristi protiv civila. Filmske ekipe nekoliko televizijskih kanala na Bliskom istoku stigle su u DŽisr al-Šugour ujutro, kao i regionalne filijale nekih od glavnih američkih televizijskih novinskih mreža - rečeno je u ruskom Centru za pomirenje.

- U prvom planu su scene koje prikazuju aktiviste “Civilne zaštite” (" Belih šlemova ") koji “pomažu” stanovnicima DŽisr al-Šugoura nakon što je sirijska vojska navodno upotrebila takozvane bombe sa otrovnim supstancama. Prema Centru, militanti su dobili dva kanistera "hemikalije bazirane na hloru", kako bi ih koristili u provokaciji.



- Svi snimci provokacije u DŽisr al-Šugouru biće dostavljeni u redakcije vodećih svetskih televizijskih kanala, koje će ih emitovati nakon objavljivanja na društvenim medijima.

Kurdi krenuli u žestoku ofanzivu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAD spremaju nove udare na Siriju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA