Najnovije

DESNA RUKA OLBRAJTOVE OPET NAPADA: Rusija blokira Kosovo u UN samo zbog Amerike!

DŽejms Rubin, nekadašnji pomoćnik državne sekretarke SAD, Medlin Olbrajt, ne veruje da bi promena granica između Kosova i Srbije mogla da dovede do prijema Kosova u Ujedinjene nacije (UN).

Jedan od protesta u Prištini (Foto: Jutjub)

Kako je preneo portal "Kalikso", Rubin je rekao da je Rusija iz godine u godinu, od 1999. sve gora, i da je jasno da oni ne žele nezavisno Kosovo jer, kako kaže, smatraju da je to loše za njih.

- Rusija smatra da je sve što je dobro za Ameriku loše za njih, iako Rusija nema nikakav nacionalni interes na Kosovu. Blokiraju ga samo zbog neslaganja s Amerikom - rekao je Rubin.

Upitan da li će Rusija odobriti članstvo Kosova u UN, ukoliko Srbija prizna kosovsku nezavisnost, Rubin kaže da "nikada ne bih verovao Srbiji".

- To ne znači da im ne bih verovao ako bih dobio sve garancije da će Rusija priznati kosovsku nezavisnost. Ipak, ništa ne bih radio na osnovu spekulacija - rekao je Rubin.

Pročitajte OVDE za koji to model nije Rusija a jeste Amerika.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako pregovori Beograda i Prištine ulaze u završnu fazu, bićemo svedoci raznih vrsta diplomatskih ratova i smicalica sa obe strane, kaže novinar Nedeljnika Nenad Čaluković. Dodaje i da su se rijaliti programi "lepo primili" u Srbiji i postali naš "zaštitni znak”.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA