Najnovije

DSS: Ne pljačkajte narod – penzionerima vratiti celokupan iznos umanjenih penzija!

„Vlada je dužna da obezbedi da se, pored ukidanja Zakona o privremenom smanjivanju penzija, svim penzionerima isplati pun iznos tokom četiri godine važenja zakona umanjenih penzija, uz pripadajuće kamate”, stoji u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

Penzioneri (Foto: Jutjub)

- Ukupno umanjenje penzija treba da se tretira kao javni dug i tokom naredne četiri godine svakom penzioneru isplaćuje u jednakim mesečnim iznosima. Zakonskim naslednicima preminulih penzionera treba izdati obveznice na donosioca sa rokovima dospeća svakih šest meseci.

Srpske demokrate podvlače da bi se time ispunila i moralna obaveza prema penzionerima, jer predsednik Republike s pravom ističe da su oni podneli najveći teret fiskalne konsolidacije.

- Verbalno izricanje zahvalnosti, od koje oštećeni penzioneri nemaju nikakve koristi, treba potkrepiti i konkretnim delom: vraćanjem oduzetog - ističu u DSS i zaključuju:

- Demokratska stranka smatra da je ovakvu odluku neophodno i moguće doneti u okolnostima kada predsednica Vlade i ministar finansija ističu da su ostvareni finansijska stabilnost, višak u budžetu i perspektiva trajnog rasta bruto domaćeg proizvoda.

Pogledajte OVDE zašto Nikolić ne da vilu na Dedinju.

Izvor: srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Saša Radulović o štetnosti i nemoralnosti smanjenja penzija

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA