Najnovije

UEFA NE OTPISUJE ZVEZDU: Mogla bi da bude prvi srpski klub u istoriji koji će ostvariti pobedu u LŠ!

Analizom srpskog šampiona i njegovih protivnika: Liverpula, Napolija i PSŽ-a, evropska kuća fudbala veruje da crveno-beli neće služiti rivalima za popravljanje gol razlike, nego da mogu i do pobede.

Salcgurg- Zvezda (Foto: Jutjub)

UEFA podseća da će ovo biti prvi duel Zvezde i Napolija, a italijanski klub dolazi u Srbiju posle skoro 40 godina. Napominju da Zvezda ima loš skor sa Italijanima, dobila je  samo dva od 19 mečeva. Trijumf nad Romom (3:1) u grupnoj fazi Kupa UEFA u sezoni 2005/2006 je jedina pobeda na domaćem terenu. 

- Šampion Srbije je prošle sezone krenuo od prvog kola kvalifikacija i uspeo da uđu u grupnu fazu Lige Evrope i ne samo to, već da izbore i šesnaestinu finala - podseća UEFA.

Uključujući ovogodišnji učinak, po kojem je Zvezda jedini klub koji je uspeo da od prvog kola kvalifikacija uđe i u Ligu šampiona, izabranici Vladana Milojevića su izgubili samo dva od 17 mečeva na evropskoj sceni, imaju sedam pobeda i osam nerešenih rezultata. Posebno je UEFA apostrofirala stadion "Rajko Mitić":

- Zvezda je neporažena na svom stadionu na šest mečeva od utakmice sa Arsenalom, kada je doživela neuspeh 1:0. To je jedini poraz u 13 duela u Beogradu. Na tih 13 utakmica crveno-beli su primili samo pet golova i to najviše jedan po meču.

Napoli je izgubio poslednja četiri meča na gostujućem terenu u Ligi šampiona, pa evropska kuća fudbala veruje da Zvezda može da nastavi seriju i bide prvi tim u istoriji Srbije, koji je pobedio u najelitnijem klupskom takmičenju. To nije uspeo Partizan u dva učešća 2003/2004. i 2010/2011. godine.

Takođe, podsećaju da je defanzivac Napolitanaca Nikola Maksimović nosio dres Zvezde, da su Ričmond Boaći, Nenad Krstičić i Marko Marin igrali u Italiji, kao da su Maksimović, Krstičić i Rodić reprezentativci Srbije.

Najveći uspeh Crvene zvezde u poslednjih 26 godina prouzrokovao je neverovatno interesovanje crveno-bele publike, pa su paketi ulaznica za grupnu fazu Lige šampiona rasprodati za dva sata.

U Francuskoj ubijen poznati fudbaler. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: UEFA, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA