Najnovije

DŽIHADISTI NA IZDISAJU, DANI SU IM ODBROJANI: SAA ušla 3,5 km duboko u teritoriju ID, po teško pristupačnom terenu (VIDEO)

Sirijska arapska vojska je ovog meseca u regionu Al-Safa u pokrajini Svejda dobro napredovala, oslobađajući više područja od Islamske države.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Predvođena Trećom i Desetom divizijom, Sirijska arapska vojska iskoristila je prednost nedostatka zaliha Islamske države kako bi oslobodila veliki deo teritorije duž jugozapadne i severoistočne ose regije Al-Safa.

Video ispod: Vulkani u Siriji – obratite pažnju na Al Safa vulkan. Tenkovi po njemu ne mogu da gaze!

Prema rečima jednog od oficira, koga je intervjuisala novinska agencija Sputnjik, sirijske trupe su uspele da napreduju oko 3,5 kilometra duboko na teritoriju okupiranu od strane ID od početka ove ofanzive u julu. Oficir je rekao Sputnjiku da je operacija za preuzimanje kamenitog terena u regionu Al-Safa bila jedan od najtežih zadataka do sada u toku ove ofanzive.



Međutim, on je kazao da će sirijska vojska probiti odbranu Islamske države na ovom kršovitom području, i da će na kraju prisiliti terorističku grupu da se preda, jer imaju ograničene zalihe i nemaju pristupa vodi.

Kakva dominacija ruske vojske. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zločinačka Islamska država juče je objavila video na kome se mogu videti kidnapovani civili – žene i deca

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA