Najnovije

POBEGLA IZ PAKLA BOSANSKOG RATA! Otišla za Ameriku, počela da predaje u školi, a onda joj se život pretvorio u horor! (FOTO/VIDEO)

Bosanku Aidu Šehić (48), nastavnicu u jednoj srednjoj školi u NJujorku, učenici su brutalno pretukli. Ona je zbog višegodišnjeg nasilja odlučila da podigne tužbu protiv škole u kojoj je radila i Ministarstva obrazovanja države NJujork.

Afroamerički đaci u jednoj od američkih škola (Foto: Jutjub)

Američka štampa prenela je da je premlaćivanje Šehićeve zapravo kulminacija dugogodišnjeg rasnog, seksualnog i fizičkog zlostavljanja. Šehićeva je rekla da su joj slomili nos, udarali je po leđima, i izboli metalnom olovkom vređajući je i nazivajući “belom k*rvom”. Istovremeno, učenici su tražili seksualne usluge od nje.

- U SAD sam došla bežeći od rata u Bosni i Hercegovini i da ću ovde biti sigurna. Mislila sam da sam rat ostavila iza sebe - ispričala je Aida koja je izbegla 1990. u Ameriku.

Kada je pretučena nastavnica odlučila da se požali roditeljima jednog od učenika, on joj je rekao “da će njegova majka doći sutra i razbiti je”. Aida Šehić kaže da se više puta obraćala sindikatu obrazovanja, upravi škole i policiji ali da ništa nije preduzeto. Advokat Aide Šehić, rekao je da su postupci Ministarstva obrazovanja doveli do toga da Uprava škole nije bila sposobna da zaštiti nastavnicu od učenika, i da su učenici to iskoristili da je zlostavljaju. Bosanka je navela da sada ima postraumatski stres (PTSP) od boravka u učionioci. Prema tužbi, Šehić se 1999. godine zaposlila u srednjoj školi “JHS 143” na Menhetnu, a 2012. godine prebačena je u novu školu u Severnom Menhetnu gde su počeli problemi.

- Neka deca žele da uče, ali postoje druga deca koja im ne dozvoljavaju da nauče. Takvi nasilnici su napali i mene - kaže Šehićeva.

Nakon toga je ponovo vraćena u svoju prvobitnu školu ali su se napadi na nju nastavili i tamo.

- Bilo je užasno. Bilo je otrovno. Ovo je gore od rata jer ovde imate decu sa kojom morate da se borite - ispričala je Aida, a prenosi “NJujork post”. Da stvar bude još gora škola je kaznila Aidu sa 7.500 dolara od plate uz pretnju otkazom zbog neadekvatnog i nesposobnog rukovođenja nastavom.

Pogledajte OVDE šta Amerikancima najviše “bode oči” u Srbiji.

Izvor: blic.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Niko ne želi da predaje u školama gde nastavu mahom pohađaju mladi Afroamerikanci

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA