Najnovije

KAD NA VRBI RODI GROŽĐE! Ivica Dačić sasuo u lice Prištini na njemu svojstven način!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da će Srbija priznati kosovsku nezavisnost i dozvoliti im stolicu u UN "kad na vrbi rodi grožđe" i istakao da prištinske vlasti svakodnevno upućuju raznolike poruke koje nemaju veze sa realnošću.

Ivica Dačić (Foto: Sinhua)

Po pitanju KiM treba tražiti kompromis, a za izjave Hašima Tačija u vezi sa pripajanjem Preševa rekao je da “on nešto mora da priča, jer ga napadaju sa svih strana”.

- Oni neće da pričaju o korekciji, a hoće Preševo i Bujanovac? Mnogo su pametni. A znate kada će to biti, da KiM uđe u UN, da ih priznamo kao državu? Kad na vrbi rodi grožđe - rekao je Dačić novinarima u ambasadi Grčke u Beogradu.

Oni koji su priznali Kosovo i pravili aranžmane sa Martijem Ahtisarijem su, kaže, sada zaprepašćeni zato što se razgovara o granicama, a prvi su proglasili Kosovo za državu i narušili integritet Srbije. To znači, navodi ministar, da oni ne žele da se bilo šta okrnji od onoga što nazivaju “kosovska država”.

- Mi smo izašli sa nekim predlozima, a pošto su oni protiv korekcije granica, šta oni predlažu nama? - upitao je Dačić navodeći da druga strana koja ne želi korekcije želi da Srbija prizna Kosovo, a da dobije ZSO za sever Kosova. Ja kažem zaboravite, od toga nema ništa – poručio je Dačić.

On je još rekao i da je poseta predsednika Srbiji veoma važna kao i da Srbija ima privilegovan položaj u toj zemlji. Pažljivo smo gradili te odnose i retko koja zemlja može da se pohvali značajnim posetama kineskog rukvodstva, izjavio je danas ministar spoljnih poslova.

Dačić je na pitanje novinara da prokomentariše posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekao da je reč o značajnoj poseti koja pokazuje dubinu naših odnosa sa Kinom, navodeći da je Srbija jedna od zemalja koja je svakako najveći prijatelj Kine u Evropi i najviše koristi mogućnosti kineskog investiranja.

- Ovo je samo još jedan pokazatelj ispravnosti naše politike – rekao je Dačić i dodao da Srbija razvija odnose sa zapadnim zemljama, ali i sa Rusijom i Kinom. Nova ulaganja, kako kaže, mogu da nas raduju, jer će povećati BDP, a to znači i ne samo nove investicije, već ulaganja i u obrazovanje, zdravstvo i druge oblasti.

Pogledajte OVDE šta je Dačić rekao za Putina.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA