Najnovije

NI REKA IH NE MOŽE ZAUSTAVITI: Ruski tenkovi sa lakoćom prelaze svaku prepreku (VIDEO)

Video koji je objavilo ministarstvo odbrane Rusije pokazuje tenkove kako u punoj brzini prelaze reku Onon blizu poligona Cugol u Zabajkalskom kraju, a sve to u sklopu vežbi Vostok 2018.

Ruski tenk (Foto: Jutjub)

Manevri "Vostok 2018" su najveći manevri u modernoj istoriji. Na manevrima učestvuje ruska, kineska i mongolska vojska.

Na vežbi učestvuje oko 300.000 ruskih vojnika, uključujući 6.000 pripadnika desantnih snaga, preko 1.000 aviona, helikoptera i bespilotnih letilica, oko 36.000 tenkova i druge oklopne tehnike, kao i 80 borbenih i pomoćnih brodova. 

Rusija planira da svakih pet godina organizuje velike vojne vežbe, izjavio je u intervjuu za televiziju „Rusija 1“ ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Predstavljen je osnovni plan onoga što ćemo održati sledeće godine. Jedina stvar koja ne spada u ovaj plan su iznenadne provere. Naravno, planiramo te vežbe i nameravamo da ih održavamo na svakih pet godina“, rekao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, državni program naoružanja predviđa se za deset godina, ali bi događaji koji prikazuju borbenu gotovost vojske trebalo da se sprovode češće.

„Potrebne su nam neke srednje referentne tačke. Nama, a pod time podrazumevam vrhovnog komandanta, jer investiranjem takvih sredstava u obnavljanje armije i flote mora da se shvati i vidi gde idemo i da li je sve u redu“, naglasio je ministar.

Osim toga, Šojgu je objasnio da će se gotovo 140 poligona obnoviti u skladu sa savremenim uslovima.

„A mi ih danas koristimo više od 80 odsto“, primetio je Šojgu. Prema njegovim rečima, danas postoji skoro celodnevna kontrola upotrebe poligona.

„To je zbog činjenice da je pre nekog vremena doneta odluka da se pređe sa dve godine vojne službe na godinu dana, kako bi u godinu dana stalo ono za šta je ranije bilo potrebno dve godine. Sada je to još teže - dolazi nova savremena tehnika, novo oružje i moramo prilično brzo da obučavamo“, rekao je ministar.

Tramp uvodi Kini nove carine teške 200 milijardi dolara. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA