Najnovije

BRAVO ZVEZDO: Crveno-belima protiv Napolija bod i 900.000 evra!

Crvena zvezda je bila hrabra, borbena i strpljiva u svojoj premijernoj utakmici u Ligi šampiona, a prvi bod u eliti osvojila je posle remija s Napolijem - 0:0

Crvena Zvezda (Foto: Jutjub)

Osim boda Crvena zvezda je dobila i dodatnih 900.000 evra koliko UEFA plaća ekipama koje odigraju nerešeno.

Iako su mnogi mislili da će crveno-beli biti “kanta za napucavanje” u Ligi šampiona, to ne da se nije dogodilo, već su Beograđani ostavili sasvim solidan utisak, iako su se grčevito branili u većem delu utakmice i bilo je više nego jasno da im je strategija bila samo da ne izgube. 

Karlo Ančeloti, trener Napolija, koji je Crvenu zvezdu nazvao “fascinantnim autsajderom” u grupi C Lige šampiona, odlučio je da utakmicu na stadionu “Rajkko Mitić” počne bez Mertensa i Hamšika, koji su ostali na klupi, kkao i bez Nikole Maksimovića, bivšef fudbalera Crvene zvezde. 

Ni Vladan Milojević pre utakmice nije imao nameru da se “brutalno” brani, pa je meč počeo sa Benom, Marinom, Boaćeom i Čaušićem. Ebisilio je ostao na klupi, dok Kafuu uopšte nije bio u protokolu za utakmicu. 

Crveno-beli su, ipak, u prvom poluvremenu bili inferiorni, teško su dolazili do lopte i uglavnom su igrali na svojoj polovini. Kada bi i uspeli da pređu na polovinu rivala ili bi gibili loptu ili bi se napad završio prilično bezopasno za gostujućeg golmana Ospinu. Za razliku od njega koji nije imao posla u prvom poluvremenu osim da isprati par šuteva uglavnom pored gola, Milan Borjan, golman Crvene zvezde je par puta odlično intervenisao, uglavnom ispred izuuzetno opasnog Milika, pa je zahvaljujući njemu na poluvremenu bilo 0:0. 

U prvom navratu zaustavio je šut Miliku iz blizine, a zatim mu je i skinuo loptu s glave posle sjajnog centaršuta Ruija. 

Napoli je, ipka, najbliži bio golu u 18. minutu. Tada je Insinje pogodio prečku. 

u 68. minutu Kaljehon je bio u sjajnoj poziciji da promenbi rezultat, ali je Rodić intervenisao i u poslednjem trenutku sprečio loptu da ode u mrežu. 

Pogledajte OVDE 500. Ibrahimovićev gol u karijeri.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

CRVENA ZVEZDA - NAPOLI Prognoze, najave, izjave pred meč.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA