Najnovije

DŽIHADISTIMA SE NE PIŠE DOBRO: Rusi im poručili da ako budu narušavali tampon-zonu u Idlibu biće uništeni

Ukoliko teroristi budu narušavali tampon-zonu u Idlibu, Rusija i Turska imaju sve razloge da započnu njihovo uništenje, izjavio je za RIA Novosti prvi zamenik predsednika Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije, general FSB-a Vladimir DŽabarov.

ID (Foto: Jutjub)

Ranije su se predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, dogovorili o stvaranju demilitarizovane zone u Idlibu između oružane opozicije i sirijskih trupa, koju će kontrolisati vojska Rusije i Turske.

„Našli smo razuman izlaz iz teške situacije. Stvaranje tampon-zone će omogućiti da se izbegne direktan kontakt između terorista i sirijske vojske“, naglasio je DŽabarov.

On je primetio da je sada neophodno da se vidi kako će se ponašati takozvana opozicija, koja će, zapravo, biti zaključana u ovoj enklavi. „Ako teroristi počnu da narušavaju tampon-zonu, naše zemlje - Rusija i Turska - imaju sve razloge da započnu njihovo uništenje“, rekao je poslanik.

On je takođe primetio da je jučerašnja odluka „izvukla tlo pod nogama provokatora koji su pokušali da organizuju „hemijski napad“ sirijskih vlasti u ovom regionu.

„Odluka o stvaranju tampon-zone i uspostavljanje kontrole u regionu će omogućiti da se izbegne još jedna tragedija u Siriji, bez obzira na pripreme provokatora za još jedan „hemijski napad“. Situacija je bila veoma napeta, već se pojavila informacija o snimljenim kadrovima, o navodnom napadu, govorilo se o donošenju oružja u ovaj region“, objasnio je DŽabarov.

On je, na kraju, naglasio sposobnost Putina da „pronađe dodirne tačke sa svojim partnerima u najtežim situacijama“.

Tokom izraelskog napada na Siriju nestao ruski vojni avion sa 14 članova posade. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAA povratila sve izgubljene teritorije silovitom kontraofanzivom u istočnom Homsu!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA