Najnovije

NETANIJAHU SE PRAVDAO PUTINU: Izraelski avioni nisu oborili ruski, Sirija je kriva! Daćemo vam sve...

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu razgovarao je danas telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o obaranju ruskog vojnog aviona, navodeći da je krivica na Siriji.

Benjamin Netanijahu (Foto: Jutjub)

Netanijahu je ponudio "sve neophodne informacije" potrebne za istragu u vezi sa ovim slučajem, saopštila je kancelarija izraelskog premijera, preneo je Rojters.

Putin je prethodno izjavio da je obaranje ruskog vojnog aviona sirijskom raketom posledica "spleta tragičnih okolnosti".

On je naveo da ruski avion, nadomak Sirije, nisu oborili izraelski avioni, javlja Rojters.

- U poređenju sa dobro poznatim događajima, kada je turski borbeni avion oborio naš avion, situacija je bila drugačija. Ovoga puta, izgleda da je reč o nizu tragičnih okolnosti", rekao je ruski predsednik, na konferenciji za novinare posle razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, prenosi Tas s.

Prema Putinovim rečima, turski avion je svojevremeno "namerno oborio ruski avion", dok u incidentu koji se dogodio sinoć "izraelski avioni nisu oborili ruski".

- Podrazumeva se da moramo najozbiljnije izanalizirati šta se dogodilo. Naš stav o ovoj tragediji je sadržan u saopštenju Ministarstva odbrane, koje se u potpunosti slaže sa mnom - istakao je ruski predsednik.

Uz to, on je uputio izraze saučešća porodicama članova posade i najavio da će Rusija pojačati bezbednost svojih trupa na području Sirije.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je izviđački avion "iljušin Il-20" oboren sirijskom zemlja-vazduh raketom iznad Sredozemnog mora u noći između ponedeljka i utorka, javio je AP.

Agencija je dodala da spasioci traže olupinu, ali da ne očekuju da pronađu preživele.

Rusko ministarstvo je navelo da je avion slučajno pogodila jedna od raketa, namenjena izraelskim borbenim avionima "F-16" koji su vršili dejstva nad metama u pokrajini Latakija u Siriji.

U saopštenju se navodi da su izraelski avioni "gurnuli" ruski avion na putanju rakete i da Rusija optužuje Izrael za "namernu provokaciju".

U međuvremenu je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da će Rusija odgovoriti na akcije izraelskih vazduhoplovnih snaga koje su, kako je rekao, dovele do fatalnog rušenja ruskog aviona "iljušin Il-20" u ponedeljak uveče na području Sirije.

Pročitajte OVDE na koga je to Putin zagrmeo posle obaranja aviona.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ko je zaista kriv za obaranje ruskog aviona?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA