Najnovije

CRNI MILO, ŠTA NAPRIČA JADAN: Pokušaj ubistva novinarke? Pa normalno je da nema pomaka u istrazi, to je jedan nečasni akt, pogledajte EU...

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović smatra da je normalno što gotovo pet meseci nema napretka u istrazi pokušaja ubistva novinarke “Vijesti” Olivere Lakić.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

On je kazao da takvo stanje "nije poželjno", ali da je "normalno" u svim zemljama u regionu, uključujući i članice Evropske unije (EU).

- Mogli bi se malo osvrnuti i na ono što su upravo iskustva zemalja Evropske unije, koje su, kao što znate, bile predmet ozbiljne pažnje ukupne evropske javnosti, pa im zbog toga niko ne preti da će izgubiti status članica EU - kazao je Đukanović, odgovarajući na pitanja TV "Vijesti" nakon konferencije u podgoričkom hotelu "Hilton".

Olivera Lakić je ranjena u nogu 8. maja, nakon što je po povratku s posla parkirala automobil i krenula da uđe u zgradu. Više državno tužilaštvo i policija još nisu na tragu napadačima ili nalogodavcima pokušaja ubistva Lakićeve.

Smatra da bi razrešenje ovog slučaja bila "ozbiljna potvrda sposobnosti države da se hvata u koštac sa takvim izazovima".

- Ono što moramo da primetimo je da se crnogorske državne institucije bezbednosnog, tužilačkog i sudskog sistema, rekao bih, veoma ozbiljno nose sa tim problemom - ocenio je Đukanović.

Kazao je da treba upitati kome odgovara pokušaj ubistva Olivere Lakić i ocenio da je jasno da to ne odgovara "onima koji su na vlasti".

Ocenio je i da želje da se dođe do naručioca i do izvršioca napada na Lakićevu nijesu u skladu sa "onim što su realne sposobnosti državnog aparata".

- To je definitivno jedan nečasni akt nekog ko je želio da nanese štetu Crnoj Gori i javnoj državnoj politici. To nas naravno dodatno stimuliše da uradimo sve da pokušamo da dođemo i do naručioca i do neposrednog izvršioca tog nečasnog akta, ali kao što znamo ni u Crnoj Gori, ni u mnogo razvijenijim državama članicama EU, te želje nisu uvek sa onim što su realne sposobnosti državnog aparata - kazao je.

Pročitajte OVDE kakvu to zamku sprema Plenković za Vučića.

Izvor: Vijesti

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Đukanović u svom novom intervjuu za Srbiju kaže…

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube