Najnovije

DA LI JE OVO MOGUĆE?! POMETNJA NA JUGU SIRIJE! Ameri i Rusi prvi put kreću u zajedničku akciju! (VIDEO)

Nikolaj Burtsev, predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije, otkrio je da Rusija blisko sarađuje sa SAD kako bi evakuisali izbeglice iz logora Al-Rukban, južno od područja Al-Tanfa.

Američki marinci demonstriraju snagu u Al Tanfu na jugu Sirije (Foto: Jutjub)

- Američka strana predlaže rešavanje problema Rukbana putem evakuacije izbeglica na teritorije pod kontrolom vlade Sirijske Arapske Republike. Do sada nisu razmatrani detalji o mogućoj operaciji. Nastavićemo da radimo sa Amerikancima radi rešavanja ovog problema - rekao je Nikolaj Burtsev za rusku novinsku agenciju TASS tokom sastanka rusko-sirijske Zajedničke komisije za repatrijaciju izbeglica.

Ruski diplomata je takođe rekao da će vlada iz Damaska dopustiti novom konvoju humanitarne pomoći UN da uđu u logor Rukban. Konvoj će pratiti ruske snage.

Prošle nedelje sirijski opozicioni izvori otkrili su da su sirijska vlada i “Brigada mučenika Al-Karjatain” podržana od SAD postigli sporazum o evakuaciji, prema kojem će borcima grupe i oko 5.000 civila biti dozvoljeno da se povuku iz logora Rukban ka severu Sirije prema Alepu.

Izvor iz Sirijske arapske vojske (SAA), koji je trenutno smešten u deeskalacionoj zoni na oko 55 kilometara oko al-Tanfa, rekao je da će prva grupa militanata i civila možda napusti logor Rukban u narednih 24 sata. Prema TASS-u, Jordan takođe sarađuje po tom pitanju i uskoro će ponovo otvoriti granicu sa Sirijom kako bi olakšao rusko-sirijske napore.

Sever Sirije je u plamenu. Izbile su žestoke borbe. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte operacije američkih marinaca na sirijskoj granici u oblasti Al Tanf

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA