Najnovije

TRULA DŽIHADISTIČKA PROPAGANDA: Opet lažu i preuveličavaju!

U poslednja dva meseca, borci ID "ubili su više od 500 vojnika i oficira" Sirijske arapske vojske (SAA) tokom sukoba u pustinji istočnog Damaska, navodi se u infografiku ID.

Islamska država (Foto: Jutjub)

Štaviše, teroristička grupa infograficima tvrdi da su njeni borci odbili “desetine” napada SAA u pustinji i uništili 6 tenkova i 13 vozila tokom borbi. SAA je pokrenula vojnu operaciju protiv preostalih ćelija ID u pustinji Svejda i u istočnom Damasku početkom avgusta, nakon brutalnog napada terorističke grupe na nekoliko sela u istočnom delu Al Svejde kao i u samom gradu. Tokom napada, ID borci su ubili 250 ljudi i oteli oko 30. Iako je SAA uspela da očisti veći deo al-Svejde, i dalje se bore na području Al-Safe i tek treba da oslobode ovu teritoriju. Prema lokalnim izvorima, nepristupačni teren u pustinji i bezbednost taoca su najveći izazovi sa kojima se SAA suočava u ovoj operaciji.

Dogovor Putina i Erdogana pada u vodu. Pogledajte OVDE zašto.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je govorio pokojni general Isam Zahredin: “Mi smo bili kao ostrvo u okeanu tokom opsade džihadista Islamske države”.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA