Najnovije

UKRAJINSKI RATNI BRODOVI PRIŠLI KRIMSKOM MOSTU! Rusi u pripravnosti, napetost velika! (FOTO)

Dva broda ukrajinske ratne mornarice - kontrolni brod "Donbas" i tegljač "Korec" ušli su u Kerčko-jenikalski kanal za prolazak u Azovsko more ispod Krimskog mosta, izjavio je izvor u vladi Krima.

Ukrajinski vojni brod (Foto: Jutjub)

“Donbas” i “Korec” su juče prošli duž obale Krima, uključujući i ekskluzivnu ekonomsku zonu Rusije, objavila je pogranična uprava FSB za Krim. “Ukrajinski vojni portal” je, pozivajući se na sopstvene izvore, saopštio da su oba broda izašla iz Odese i da se kreću ka Berdjansku (Azovsko more). U nedelju ujutro oba broda su se nalazila u Crnom moru u blizini Kerčkog moreuza.

- U 13.50 (12.50 po srednjoevropskom vremenu) brodovi su ušli u kanal u pratnji brodova, za oko sat i po će biti u oblasti Krimskog mosta - rekao je izvor.

On je dodao da su ranije oba broda zatražila dozvolu za prolazak kroz Kerčko-jenikalski kanal u sistemu kretanja brodova Kerčkog moreuza “Rosmorporta”. Osim toga, brodovima trebaju usluge sprovodnika broda. ​Brodove ukrajinske mornarice pratili su brodovi obalske straže Pogranične službe FSB Rusije “u skladu sa normama međunarodnog pomorskog prava i u interesu osiguranja bezbednosti Ruske Federacije”, saopštila je granična uprava regiona.

Velika napetost na nebu iznad Aljaske. Primećeni ruski avioni. Amerikanci u panici. Pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA