Najnovije

Stiže u kontrolu tvrda struja Bundestaga!

Delegacija  tvrde struje Bundestaga, predvođena Andreasom Šokenhofom, poslanikom vladajuće CDU-CSU i autorom „sedam nemačkih uslova“, najverovatnije će doći u Beograd u septembru, da još jednom odmeri ispunjenost zahteva koji su postavljeni Srbiji.
Srbija pod lupom Angele Merkel (Foto: JuTjub)

Srbija pod lupom Angele Merkel (Foto: JuTjub)

Kako saznajemo, ta poseta mogla bi da bude odlučujuća za odluku Bundestaga da li će dati „zeleno svetlo“ kancelarki Angeli Merkel da u oktobru, na Evropskom savetu, glasa za otvaranje prvog pregovaračkog poglavlja između Srbije i EU.Poslanici nemačkog parlamenta posebno će ocenjivati napredak u implementaciji Briselskog sporazuma i pronalaženju odgovornih za napad na zgradu nemačke ambasade u Beogradu.
Pročitajte još:(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) U granatiranju Luganska poginulo 16 ljudi, leševi po ulicama!
Ukoliko Srbija propusti ovu priliku, sledeća šansa za odluku o početku pregovora je 18. decembra, kada će se u Briselu ponovo okupiti evropski lideri. - Očekujemo da ćemo u oktobru uspeti da otvorimo poglavlje 32, o finansijskoj kontroli. Znamo za očekivanja nekih zemalja EU, pa i Nemačke oko poglavlja 23, 24 i 35 i ne bežimo od toga - kaže, za „Novosti“, Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja za EU. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA