Najnovije

PSŽ SA NIKAD GOROM FORMOM DOČEKUJE NEPOBEDIVU ZVEZDU: UEFA upozorava na ovaj meč, pogledajte šta su oni izdvojili!

Crvena zvezda svoju evropsku avanturu nastavlja u Francuskoj u meču protiv PSŽ-a, a na zvaničnom sajtu Lige šampiona našli su se zanimljivi podaci vezani za prvi meč u istoriji između ovih protivnika.

Delije (Foto: Jutjub)

- Crveno-beli ove sezone ne znaju za poraz u Evropi. Prebrodili su kvalifikacije od prve do poslednje runde, a da nisu izgubili ni jedan meč. Nisu poklekli ni na startu grupne faze. Poslednji poraz su doživeli u prošloj sezoni, od CSKA iz Moskve u šesnaestini finala Lige Evrope. Na poslednjih 18 evropskih utakmica Zvezda ima veoma dobar učinak od sedam pobeda, devet remija i samo dva poraza. Poslednje gostovanje u Francuskoj njeni navijači nemaju u dobrom sećanju, pošto je Bordo izbacio sadašnjeg šampiona Srbije u plej-of utakmici za Ligu Evrope. U duelima sa timovima iz Francuske Zvezda nema dobar odnos, samo jedna pobeda u 12 mečeva.

Inače, crveno-beli su uz Hofenhajm i Jang Bojse debitanti u ovom takmičenju.

- Dvojica igrača Crvene zvezde imaju iskustvo igranja u Francuskoj. To su DŽonatan Kafu, koji je na pozajmicu došao iz Bordoa, dok je El Fardu Ben bio pet sezona u zemlji "galskih petlova" - dve u Avru i tri u Vanu.

Ipak, PSŽ je klub koji je mrežu protivnika u takmičenjim u Evropi tresao na prošlih 17 utakmica, ali ipak dolaze iz jedne negativne serije od četiri uzastopna poraza.

Kao interesantnu činjenicu, UEFA navodi i da je u ta četiri poraza tim "svetaca" primio 11 golova, ali i da u svojim redovima ima Tijaga Silvu, koji je ovog leta Srbiji dao gol na Mundijalu u pobedi Brazila od 2:0, u kojoj je njegov klupski kolega Nejmar igrao svih 90 minuta.

 - Parižani su u prošloj sezoni postigli čak 25 golova u grupnoj fazi Lige šampiona, što je rekord tog takmičenja.

Utakmica između Pari Sen Žermena i Zvezde se igra u sredu 3. oktobra od 18:55 u glavnom gradu Francuske.

Snimak brutalanog napada Bed Blu Bojsa na Torcidu pogledajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA