Najnovije

MIROSLAV PAROVIĆ: Država da trajno zabrani izgradnju malih hidroelektrana na Staroj planini! (VIDEO)

Narodni slobodarski pokret daje punu podršku zahtevima protestanata koji traže da država spreči izgradnju malih hidroelektrana na Staroj planini.

Miroslav Parović (Foto: Pravda)

Smatramo da je za budućnost Srbije veoma važno da se biseri prirode kakva je Stara planina očuvaju u svom punom kapacitetu jer samo kao takvi mogu biti na korist svima, a ne samo podobnima.

Kao partija mi nismo protivnici svih projekata obnovljivih izvora energije jer u mnogim slučajevima takvi projekti doprinose opštem interesu i poboljšanju kvaliteta života. Često takvi projekti otvaraju i mnoge nove poslovne mogućnosti poput mogućnosti za razvoj turizma.

Međutim, uvidom u planove za izgradnju MHE na Staroj planini došli smo do zaključka kako ti projekti apsolutno nisu adekvatni i da zaista služe da se na račun prirodnog dobra koje je vlasništvo svih nas, kao i na račun Elektro privrede Srbije obogate oni koji su očito jakim vezama došli do ove za njih dobre biznis kombinacije.

Ne želeći da politizujemo proteste žitelja Stare planine, građana Pirota, ali i svih drugih mi ćemo svojim kapacitetima u buduće pomagati pravednu borbu ovih opravdano zabrinutih ljudi. Za nas je ideal slobode na prvom mestu, a slobode nema bez sačuvanih prirodnih resursa i životne sredine.

Sastali se Popović i Burginjon. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Protest protiv izgradnje hidrocentrala na Staroj planini

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA