Najnovije

PREDSEDNIŠTVO DVERI: Tražimo hitnu sednicu Narodne skupštine na temu Kosova i Metohije (VIDEO)

Dveri najoštrije osuđuju bezobzirni napad separatističkih vlasti iz Prištine na Srbe i na kompleks Gazivode koji predstavlja srpsku državnu imovinu na okupiranom Kosmetu.

Boško Obradović "Dveri" (Foto: Jutjub)

Jučerašnji događaji, u kojima su ilegalni organi u Prištini preduzeli akte nasilja, predstavljaju posledicu povlačenja države Srbije sa Kosmeta kroz neustavne Briselske sporazume. Očigledno je da je Vučićevo “Ne dam Gazivode!” predstavljalo samo deo političkog folklora ovog režima, dok sa druge strane njegovi koalicioni partneri Tači i Haradinaj povlače poteze koje danas vidimo.

Dveri pozivaju Vladu Republike Srbije i predsednika Republike da pod hitno iniciraju održavanje posebne sednice NS RS o Kosmetu, zatraže hitnu sednicu SB OUN, proglase okupaciju Kosmeta i konačno preduzmu konkretne ustavne korake na zaštiti ustavnog poretka i Srba na Kosmetu. “Savez za Srbiju” najoštrije osuđuje akciju separatističkih vlasti u Prištini i provokatorski, nasilni, upad specijalne jedinice kosovske policije ROSU na jezero Gazivode.

Zahtevamo hitno povlačenje jedinice ROSU iz rejona Gazivoda i sa severa KiM i oslobađanje Srba koji su uhapšeni tokom ovog napada. Istovremeno, Savez za Srbiju poziva koalicione partnere Vučića, Tačija i Haradinaja da se ne igraju životima ljudi i krhkim mirom u regionu, radi postizanja lične koristi, rejtinga ili ranijih tajnih dogovora.

Vojska Srbije je u stanju najviše borbene gotovosti. Pogledajte OVDE šta to znači.

Izvor: Pravda, dveri.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Boško Obradović iz “Dveri” poručuje LGBT lobistima: Nećete nam vi vaspitavati decu!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA