Najnovije

DAČIĆ: Sever nikada nećemo dati

Na zelenom stolu tokom pregovora Beograda i Prištine sigurno neće biti dve stvari - da KiM bude autonomija unutar Srbije i da Srbija prizna jednostrano proglašeno Kosovo. Sever KiM nećemo nikada dati, tu dileme nema.

Dačić (Foto: Jutjub)

Ovo je u ponedeljak poručio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dodajući da tokom rasplitanja kosovskog čvora zasad postoji samo ideja o razgraničenju.

- Šta možemo još? Nemamo teritorijalnu povezanost da svi krajevi gde žive Srbi ostanu u Srbiji. Oni koji se protive razgraničenju treba da znaju da je celovito Kosovo jedino moguće kao nezavisna država. Traži se kompromis, a lavine otpora velike su i u Beogradu i u Prištini - rekao je Dačić za TV Pink.

On je naveo da se može očekivati da se nastavi pritisak na Srbiju da prizna Kosovo i da sever pripadne Kosovu, kao i da će se uslovljavanje manifestovati usporavanjem puta ka EU:

- To može dovesti do toga da neko na KiM napravi planove za "kosovsku Oluju", da će Srbija na to možda morati da reaguje, da uđe u sukob sa Kforom, zatraži pomoć Rusije... - navodi Dačić, i dodaje da je cilj međunarodna konferencija.

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini rekla je da veruje da u narednim mesecima postoji realna šansa za postizanje sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa.

Lazanski ućutkao ustaše za sva vremena i otkrio potresne detalje iz Jasenovca. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA