Najnovije

Lazanski ućutkao ustaše za sva vremena i otkrio potresne detalje iz Jasenovca (VIDEO)

Miroslav Lazanski, pisac, novinar i vojnopolitički komentator gostovao je u "Jutarnjem programu Hepi TV" i govorio je o novom ustaškom pokušaju revizije istorije Drugog svetskog rata i pričama da je u Jasenovcu bilo "predstava".

Lazanski (Foto: Jutjub)

- Pojavio se pokušaj revizije istorije, kad je u pitanju Jasenovac. Mislim da je objavljena neka knjiga "Jasenovac - radni logor" i tu su se pojavili monstruozni stavovi, da je u Jasenovcu bilo maltene pozorište, da su igrali prestave itd... Ja sam posećivao kao dete jasenovačke logore jer su tamo ubijeni moj deda Mihajlo Mijo Lazanski i moj pokojni stric Miroslav Lazanski, koji je bio najmlađi pilot kraljevske jugoslovenske avijacije. Ubijeni su u Jasenovcu kao Slovenci, jer je njihovo granično selo pripalo NDH i ustaše su odmah došle po mog dedu, koji je bio najbogatiji trgovac i gostioničar tamo, a koji je jednog sina poslao u Vojnu akademiju kraljevine Jugoslavije, to je moj otac, a drugi sin je bio pilot i odmah su ga kao projugoslovenskog Slovenca poslali u Jasenovac - počeo je priču Lazanski.

On je dodao da su revizionisti koji pričaju da je Jasenovac korišćen posle 1945. godine, najobičniji lažovi.

- Vi nemate ni jednu fotografiju koja dokazuje da je Jasenovac posle 1945. godine korišćen za bilo kakvu vrstu logora i svi koji to pokušavaju da iskonstruišu su najobičniji lažovi, jer Jasenovac je 1945. godine potpuno srušen i zapaljen od strane ustaša - rekao je vojnopolitički komentator.

Govoreći o "zabavama" u Jasenovcu, Lazanski je ispričao tragičnu priču. 

- Bilo je ovakvih slučajeva, ja znam čoveka lično, zove se Franc Šetinc. NJegova kuća je na granici Slovenije i Hrvatske u Bregani, on je isto bio zatočen u Jasenovcu i, pošto je bio dobar harmonikaš, posle svakog pokolja, on je morao da im svira. Čovek je poludeo i kao takvog su ga pustili iz logora i on je ostao živ. posle rata je o tome pričao i dao iskaz na sudu, da je morao da im svira, ako je to pozorište, onda sam ja zgranut - kazao je Lazanski. 

Tramp zatražio od Sirije, Rusije i Irana da ne započinju „operaciju Idlib“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA