Najnovije

SATIRANJE: Ruski avioni gađali teroriste u Idlibu! Evo šta je sve uništeno!

Četiri ruska aviona sa avio-baze Hmejmim su napala objekte terorista Nusra fronta u sirijskoj provinciji Idlibu, rekao je novinarima zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Ruski avioni u akciji (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

„Četiri aviona su 4. septembra poletela sa avio-baze Hmejmim i visokopreciznom municijom napala objekte terorističke grupe Nusra front u provinciji Idlibu“, rekao je Konašenkov.

On je kazao da su gađana skladišta terorista, koja se nalaze izvan naseljenih mesta, gde su čuvani dronovi, kao i područja odakle su lansirani ti dronovi radi napada na rusku vojnu bazu i naseljena mesta u provincijama Alepu i Hami.

Dva višenamenska lovca-bombardera Su-34 su preciznim udarima uništili radionicu u kojoj su militanti Nusra fronta pravili dronove.

Višenamenski lovac Su-35S je uništio skladišta terorista u kojima su se nalazili prenosni protivvazdušno-raketni sistemi.

Istog dana, u večernjim satima, protivvazdušni sistemi Hmejmima su na bezbednoj udaljenosti od aerodroma uništila dva teroristička drona. Tokom poslednjeg meseca u području baze Hmejmim je uništeno 47 dronova terorista.

Pročitajte OVDE šta su to džihadisti podmuklo uradili?

Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pripreme za ofanzivu na Idlib počele su odavno, a zahuktale se još juče.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA