Najnovije

Spektakl pod otvorenim nebom: "Opera na vodi" uskoro u Beogradu

Veliki muzički spektakl „Opera na vodi“ koji se organizuje povodom proslave 150 godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu, održaće se 15. septembra na Sava Promenadi, u okviru kompleksa "Beograd na vodi."

Promotivni plakat za spektakl ''Opera na vodi'' (Foto: Jutjub)

Jedinstveni muzičko - scenski spektakl na otvorenom okupiće kompletan ansambl Opere Narodnog pozorišta sa više od 200 izvođača, pod dirigentskom palicom maestra Dejana Savića. Publika će imati priliku da pod vedrim nebom uživa u popularnim arijama, duetima i horovima iz poznatih svetskih opera, od kojih se najveći broj nalazi na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta.

Koncert će za sve posetioce biti potpuno besplatan, a publika će imati jedinstvenu priliku da čuje i nastup proslavljenog srpskog violiniste Jovana Kolundžije.

- Nevesela je činjenica da, ne samo što nemamo dovoljno nastupa na otvorenom, već ja za svojih 30 godina u Narodnom pozorištu ne pamtim nijednu takvu predstavu ili koncert u Beogradu, iako o tome godinama razgovaramo - rekao je Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, prisetivši se ipak jednog "otvorenog" koncerta ansambla, koji je pre nekoliko godina u Kraljevu na trgu okupio preko deset hiljada ljudi.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA