Najnovije

AMERIKANKA USVOJILA SRPSKOG DEČAKA BEZ RUKU I NOGU! Majka ga ostavila u sirotištu! (VIDEO)

Bouen Tumi je rođen 2008. godine u Srbiji bez ruku i nogu, a majka je ostavila posle rođenja i prvih 18 meseci svog života proveo je u sirotištu. Dečak srpskog porekla dobiće sutra medalju heroja u Ajdahu zbog svog pozitivnog stava prema životu!

Srpski dečak bez ruku i nogu (Foto: Jutjub)

Bouena je 2010. godine usvojila porodica iz gradića Ajdaha, koji se nalazi u istoimenoj američkoj saveznoj državi, a poslednjih godina on inspiriše ljude širom sveta. Iako je rođen bez udova Bouen ne vidi sebe kao hendikepiranog dečaka, već veoma sposobnog. Stalno se igra sa svojom braćom, a njegova tvrdoglavost i upornost mu pomažu da savlada brojne prepreke sa kojim svakodnevno mora da se suočava.

- Nemam ruke i noge, ali to je dobro jer sam ovako poseban. Volim što sam ovo što sam - rekao je svojevremeno mališan za medije. Ovaj dečak naučio je sam da se popne uz stepenice, pa čak i sam da se obuče uz pomoć pomagala koje je napravila njena majka. NJegova majka, Devon, rekla je da voli da vidi kako njen sin inspiriše druge.

- Bilo je uzbudljivo za nas da vidimo kako naš sin stvara takvu razliku u svetu - rekla je.

- On je jedno od one dece koja, bez ikakvog pokušaja, donose radost i inspiraciju ljudima. Inače, gradić Ajdaho već osam godina neguje tradiciju dodele medalja i imenovanja deset najistaknutijih građanina za heroje grada.

- Biramo pojedince koji se stvarno trude da učine nešto lepo i dobro za zajednicu u kojoj žive - kaže Fahim i Nim Rahim, koji su 2011. godine pokrenuli ideju o dodeli medalja.

Srpski udžbenici i dalje kriju pravu istinu o zločinima nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH. Pročitajte OVDE pismo akademika prof. dr Aleka Račića.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rođeni bez ruku

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA