Najnovije

PODIVLJALA! LAŽE ČIM ZINE, RAZVUKLA JEZIČINU ŽESTOKO: Američka ambasadorka u UN brutalno napala Rusiju, Siriju i Iran!

Tokom rasprave u Savetu bezbednosti UN, ambasador SAD u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli tvrdila je da Rusija i Sirija "žele da bombarduju škole, bolnice i kuće".

Niki Hejli (Foto: Jutjub)

U svojoj izjavi tokom zasedanja Saveta bezbednosti UN, Hejli je rekla da sirijski predsednik Bašar al-Asad i njegovi "pomagači", Rusija i Iran imaju plan za rat u Siriji. Prvo, “opkoljavaju” civilno područje. Zatim, govore "besmislene tvrdnje da su svi u tom području teroristi", napadajući civile kao mete. Sledi kampanja "izgladnjivanja i predaje", tokom koje sirijske snage bezbednosti nastavljaju da napadaju sve dok ljudi više nemaju hranu, čistu vodu ili sklonište.

- To je knjiga smrti. Režim Asada je poslednjih sedam godina sa Rusijom i Iranom to dobro naučio. 

Prema njenim rečima, to se desilo mnogo puta ranije, u julu 2018. godine to se dešavalo u Dari i na jugozapadu Sirije, gde su sirijske snage "zarobile i opkolile civile." U februaru 2018. godine to je bila Guta. 2017. godine to je bio Alepo, a pre tog mesta kao Madaja i Hama. Prema njenim rečima, “Assadova vlada je ostavila zemlju u ruševinama”.

- Zločini počinjeni od strane Asada će biti trajna mrlja u istoriji i crni žig za Savet bezbednosti - koji je stalno blokiran od strane Rusije kako se ne bi pomoglo - rekla je Niki Hejli.

Jeziva scena na severoistoku Sirije. Ubijeni su sirijski vojnici od strane Kurda. Pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ko je zapravo Niki Hejli?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA