Najnovije

VUČIĆ NA KOSOVU: Srećan sam što sam ovde i...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas oko 2 časa stigao je preko administrativnog prelaza Brnjak u opštinu Zubin Potok, koja je i prva tačka njegove dvodnevne posete Kosovu i Metohiji, po programu koji uključuje i Gazivode.

Vučić na Gazivodama (foto: Skrinšot)

Srećan sam što sam ovde, divno se osećam, prva je izjava predsednika Aleksandra Vučića na početku posete Kosovu i Metohiji, u Zubinom Potoku, gde je obišao Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta.

„Ovo su objekti koji su izgrađeni novcem građana Srbije, a koristiće ga mladi ovog kraja”, rekao je Vučić.

Sa Vučićem su u obilasku ova dva centra direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ministar zdravstva Zlatibor Lončar, te šef BIA Bratislav Gašić.

Predsednik Vučić porazgovarao je sa članovima Kik boks kluba Kosovska Mitrovica.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas oko 2,15 časova stigao je preko administrativnog prelaza Brnjak u opštinu Zubin Potok, koja je i prva tačka njegove dvodnevne posete Kosovu i Metohiji, po programu koji uključuje i Gazivode, a na koji je, pod pritiskom Zapada, tek kasno sinoć pristala Priština.

Vučić će obići Zubin Potok, a potom i hidroelektranu u Gazivodama, a današnju posetu severnom delu Kosova i Metohije nastaviće obilaskom Leška, Leposavića i razgovorom sa političkim predstavnicima Srba sa KiM u Zvečanu, u večernjim satima.

Za sutra se očekuje da će predsednik Srbije posetiti i pojedine delove centralnog Kosova, južno od Ibra, i na kraju će se obratiti građanima na velikom skupu u Kosovskoj Mitrovici, govorom u kojem će izneti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja u kojem bi bili uvaženi i interesi Srba i Srbije na Kim.

U okviru posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM, u Leposaviću je počeo biznis forum sa više od 100 privrednika iz centralne Srbije i sa Kosova i Metohije.

Kancelarija za KiM organizuje Biznis forum, u sportskoj hali u Leposaviću, na kojem učestvuju firme iz strukovnih udruženja privrednika iz centralne Srbije, kao i neke od najvećih domaćih kompanija.

Na kilometar od administrativnog prelaza Brnjak, u opštini Zubin Potok, iz pravca centralne Srbije, policija preusmerava sva vozila na drugi pravac, tako da samom prelazu nije moguće prići, javlja izveštač Tanjuga s lica mesta.

Zubin Potok je inače prva tačka posete predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, gde se očekuje danas popodne, oko pola 3.

On će najpre obići samo mesto, a potom hidroelektranu Gazivode.

Odatle ide u Ibarsko Postenje, gde će obići gazdinstvo porodice Kovačević, potom u Poljoprivrednu školu u Lešku, a u Leposaviću će učestvovati na biznis forumu.

Program posete za danas predviđa i razgovor predsednika Vučića sa političkim predstavnicima Srba na KiM u Zvečanu.

OVDE pogledajte šta je Amfilohije poručio Vučiću.

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zabranjeni spot o Vučiću i Kosovu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA