Najnovije

Evo šta je "Gospodar Kosova”, rekao o Vučićevoj poseti!

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Kosovo došao sa ratnom retorikom, "protiv mirne budućnosti". Vučić je svojevremeno Veseljija u jednom govoru nazvao pravim "gospodarom Kosova".

Kadri Veselji (Foto: Jutjub)

Veselji je priznao da je dozvola za Vučićevu posetu jezeru Gazivode došla posle poziva međunarodnih partnera, ali je, kako on tvrdi, Vučić zloupotrebio dozvolu, demonstrirajući na brani Gazivode "političku hegemoniju".

Nije precizirao na šta iz Vučićevog obraćanja na brani Gazivode misli, a dodaje da je to bila i jasna demonstracija protiv svakog pravila sigurnosti, s obzirom na to, kako je naveo, da ne postoji demokratska praksa koja garantuje sigurnosne mere za održavanje konferencije na brani. 

- Želim da naglasim da sam bio protiv njegove posete Gazivodama, jer sam smatrao da takav postupak ne doprinosi miru i dijalogu u ovom trenutku. Ali, uz insistiranje naših međunarodnih partnera, dozvolili smo - naveo je Veselji, koji se zahvalio kosovskoj policiji i KFOR-u za "upravljanje situacijom".

Pročitajte OVDE šta je rekao američki ambasador o tenzijama na Kosovu.

Izvot: Tanjug 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Veselji: Ako odlučimo Vučić neće doći, zna se kako je prošao Đurić.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA