Najnovije

BRITANCI ŽESTOKO NAPALI SIRIJU! "Tajfuni" i "tornada" grunuli svim silama! Nebo brujalo, bombe fijukale na sve strane! (VIDEO)

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je u četvrtak nove snimke njihove avijacije kako bombarduje objekte Islamske države u istočnoj Siriji.

Britanski "tajfuni" (Foto: Jutjub)

Prema britanskom Ministarstvu odbrane, njihovi avioni tipa "tajfun" i "tornado", kao i njihove bespilotne letelice “Riper”, uništili su fabrike za proizvodnju bombi, skladišta, pozicije mitraljeskih gnezda, radionice za proizvodnju improvizovanih eksplozivnih naprava i podzemne baze koje pripadaju Islamskoj državi. Pogledajte video snimak OVDE.

Snimci prikazuju rakete koje padaju na poslednje uporište terorističke grupe u dolini Eufrata u istočnoj Siriji blizu granice s Irakom. Britanska avijacija je uspela da ostvari direktne udare na položaje Islamske države u istočnom delu doline Eufrata.

Ovi napadi britanskog ratnog vazduhoplovstva su, kako se izveštava, izvršeni tokom božićnih praznika i pomogli su Sirijskim demokratskim snagama (SDF) da osvoje nekoliko gradova i sela od džihadista Islamske države.

Iran šalje satelite u svemir. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda, AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poslednji položaji Islamske države na Eufratu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA