Najnovije

ŠTA JE SAD OVO?! NAUČNICI U ŠOKU! Misteriozni signali zabeleženi u Kanadi! Oni postoje i javljaju nam se! (FOTO/VIDEO)

Astronomi su objavili istraživanje o tajanstvenim signalima koji pristižu iz udaljene galaksije, a koji su uočeni teleskopom u Kanadi.

Letelica NASA (Foto: RIA Novosti)

Tajno poreklo ovih naleta radio-talasa još nije poznato. Među 13 intervala brzih radio-talasa (FRB, fast radio bursts), ponavljao se jedan vrlo neobičan signal, koji je dolazio iz istog izvora, od nas udaljenog otprilike 1.5 milijardi svetlosnih godina.

- Sada kada smo uočili još jedan FRB, možemo pretpostaviti da ih u svemiru postoji više - rekla je astrofizičarka Ingrid Stairs sa univerziteta Britiš Kolumbija (UBC).

- A sa više ponavljanja i izvora koje možemo proučavati, možda ćemo uspeti da odgonetnemo ovu kosmičku zagonetku - otkud ti signali dolaze i šta ih uzrokuje - dodala je.

Teleskop CHIME (Kanadijan Hidrogen Intenziti Maping Eksperiment) koji se nalazi u dolini Okanagan u Britanskoj Kolumbiji sastoji se od četiri polucilindrične antene. Svaka je dugačka 100 metara, a s njima se svaki dan može proučavati celo severno nebesko područje.

Počeo je s radom tek prošle godine, a vrlo brzo je detektovao 13 provala radio-talasa, uključujući i ponavljajući signal. Naučno istraživanje o pojavi tih tajanstvenih signala upravo je objavljeno u časopisu “Nečur” (Nature).

FRB-ovi su kratki intervali radio-talasa, koji se vrlo verovatno pojavljuju s gotovo drugog kraja svemira. Nepredvidljivi su i kratkotrajni. Iznenada se pojave na nekom delu neba i traju tek nekoliko milisekundi.

Telefon je psihotroničko oružje kojim nam kontrolišu umove. Pogledajte OVDE šta to zapravo znači.

Izvor: Informer, BBC

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Život u svemiru postoji. Nismo sami?!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA