Najnovije

AU, KAKVO VENČANJE! Mladenci će prepričavati do kraja života! Jedna monahinja je spasila veselje u poslednji čas! (FOTO/VIDEO)

Jasmina i Marko iz brdovitog sela Stragari kod Kragujevca venčali su se 10. januara u manastiru Blagoveštenje Rudničko, a ovom svečanom činu prethodila je potpuno neočekivana avantura

Šumadijsko venčanje u manastiru Blagoveštenje Rudničko (Foto: Fejsbuk/Opstina Stragari SRCE Sumadije)

Kako je čitav kraj gotovo zavejan, na crkveni obred stigli su kvadom! Prevezla ih je monahinja Ana! Bajkovit dolazak na venčanje, mladenaca i svatova, uskim putem usred snežne idile ovekovečio je prijatelj mladenaca, Željko Stevanović.

- Putevi su potpuno zavejani, a na venčanje se moralo stići. Monahinja Ana je prevezla mladence tim motorom, koji manastiru mnogo znači. Imaju na njemu je plug kojim sami čiste sneg od manastira prema selu. Ranije su meštani lopatama probijali put do njih - svedoči Željko Stevanović iz Stragara.

Jasmina i Marko Jevđenijević zapravo nisu ovako planirali svoje venčanje, krenuli su autom, ali su smetovi i sneg na uskom putu postali nepremostiva prepreka. Sestra Ana nije dozvolila ni snegu da stane na put onima koji se vole i žele jedno drugom da se zakunu na večnost pred Bogom. Ni zvanicama sneg nije bio prepreka, pa su do manastira pešačili zavejanim putem.

Posle netipičnog puta do oltara usledilo je tipično šumadijsko veselje.

Hiljade evra daje za šminku i frizuru. Za praznik je operisala kapke. Pogledajte OVDE o kome je reč.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Priča o manastiru Blagoveštenje Rudničko

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA