Najnovije

TRAMP USPEO U NAMERI: Zvanično počelo povlačenje vojske iz Sirije, ali deo operacije ostaje tajna

Američka vojska uklonila je deo vojne opreme iz Sirije, izjavio je neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane SAD, nakon izveštaja da je u toku povlačenje američkih snaga.

Amerikanci u Siriji (Foto: Pablik/Pravda)

On je potvrdio da je povlačenje vojne opreme u toku, ali je naglasio da iz bezbednosnih razloga neće iznostiti više detalja o tome, javio je AFP.

Izjave zvaničnika usledile su nakon što je Si-En-En javio da je jedan zvaničnik administracije predsednika SAD Donalda Trampa izjavio da je jedan deo opreme već uklonjen iz Sirije.

"Sputnjik" piše da je ovakav razvoj događaja usledio nakon što je na londonskom veb-sajtu "Middle East Eye" objavljen izveštaj o predlogu američkog savetnika za nacionalnu bezbednost DŽona Boltona o povlačenju američkih snaga sa položaja u blizini granice sa Irakom i Jordanom.

Neimenovani turski zvaničnik izjavio je da je Bolton turskim zvaničnicima predao dokument tokom posjete Ankari ranije ove sedmice, u okviru koje se razgovaralo o planiranom povlačenju američke vojske.

Predsednik SAD napisao je na "Tviteru" da je povlačenje američke vojske "ispravan potez" i da će se američki vojnici vratiti kući nakon pobede nad "Islamskom državom".

Bela kuća je 19. decembra saopštila da je planirano povlačenje oko 2.000 američkih vojnika iz Sirije u narednih nekoliko meseci.

Pročitati OVDE u kakvu je to tajnu akciju krenula američka vojska.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA