Najnovije

HITNO OBAVEŠTENJE! Odluka Vlade Srbije danas stupa na snagu!

Odlukom Vlada Srbije, a u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, zabrana kretanja, subotom i nedeljom, primenjuje od 15 časova.

Vojska Srbije (Foto: Jutjub)

Na osnovu člana 2. Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja i člana 15. stav 1. Zakona o državnoj upravi ministar unutrašnjih poslova, uz saglasnost ministra zdravlja, donosi naredbu o izmeni naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srbije.

U Naredbi o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srbije u tački 2. stav 1, reči: „osim subotom kada zabrana traje od 17 do 3 časova” zamenjuju se rečima: „osim subotom kada zabrana traje od 15 do 3 časova i nedeljom kada zabrana traje od 15 do 5 časova”. Stav 2. briše se.

Ova Naredba objavljena je u Službenom glasniku Srbije, tako da važi od danas.

U vezi sa sprečavanjem širenja virusa KOVID-19, svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana. Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje.

Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između 3 i 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane virusom KOVID-19, odlučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

Zbog pomeranja zabrane kretanja vikendom na 15 časova, prodavnice će subotom i nedeljom raditi od 7 do 14.30 časova.

Više od 120 naših građana želi da se vrati kući! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA