Najnovije

Netanijahu poručio Iranu: Gubite se iz Sirije, nećemo prestati da napadamo

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu je rekao da će izraelske snage nastaviti da napadaju Irance na sirijskoj teritoriji. Ranije je odlazeći komandant izraelskih snaga rekao da je Izrael skoro svakodnevno vršio napade na Siriju, te snabdevao militante u Siriji oružjem i materijalnim sredstvima.

Netanijahu (Foto: Jutjub)

„Kažem vam, odmah se gubite odatle. Nećemo prestati da napadamo”, rekao je Netanijahu tokom ceremonije imenovanja Aviva Kočavija za novog komandanta izraelskih snaga.

Netanijahu je takođe odbacio izjave iranskih zvaničnika, koji su saopštili da je Iran poslao samo vojne savetnike u Siriju, a ne redovne borbene snage.

„Oni uvek lažu. Oni lažu s tim i lažu kada kažu da je njihov pokušaj da lansiraju satelit u kosmos propao", rekao je Netanijahu.

Izraelski lider se osvrnuo na izjavu koju je u ponedeljak saopštio iranski general Hasan Firozabadi, koji je rekao da će iranski vojni savetnici ostati u Siriji koliko god je potrebno da bi se porazili teroristi, te na saopštenje iranskog ministra za komunikacije Mohamada DŽavada Azari Jahromija, koji je rekao da je pokušaj Teherana da postavi satelit u orbitu propao.

Izrael se očigledno udaljava od svoje uobičajene politike da ne potvrđuje niti negira vojne operacije na sirijskoj teritoriji. Prošle nedelje Gadi Ajzenkot, Kočavijev prethodnik kao komandant izraelskih snaga je priznao da su izraelske snage napadale mete u Siriji skoro svakodnevno i pogodile "hiljade ciljeva" u susednoj zemlji. On je takođe rekao da je izraelska vlada snabdevala oružjem i materijalnim sredstvima militante u Siriji, potvrđujući ranije medijske izveštaje o toj praksi.

Putin u Beogradu — šta to znači za Srbiju pročitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Izveštaj sa sirijskog ratišta za jučerašnji dan

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA