Najnovije

FRKA: Američki vojnici prvi put u istoriji SAD nisu primili plate!

U oružanim snagama SAD prvi put – otkad postoje – nisu primili plate.

Marinci (Foto: Pixabay. com)

Komandant Obalske straže SAD - admiral Karl Šulc – uputio je pismo svojim potčinjenim kojim ih je obavetio da zbog `šatdauna` plata neće biti.

On je i priznao: „Koliko znam, ovo je prvi put u istoriji Sjedinjenih Država da američkim vojnicima u vreme obustave budžetskog finansiranja neće biti isplaćene plate“.

Šulc je potčinjene obavestio da ne sedi skrštenih ruku i da – radi pronalaženja rešenja „kontaktira sa određenim organizacijama“. Potom je dodao:

„Drago mi je što mogu da vas obavestim da je dobrotvorna organizacija  Coast Guard Mutual Assistance dobila prilog od 15 miliona dolara od kompanije USA da bi podržala naše ljude kojima je potrebna pomoć“.

U Sjedinjenim Državama je od 22. decembra delimično obustavljen radfederalne administracije  jer republikanci i Donald Tramp traže da se u budžet za 2019-tu uključi novac za podizanje ograde na granici sa Meksikom, a demokrate to odbijaju.

Tramp traži za ogradu („zid“) 5,7 milijardi dolara.

Bitka za ogradu je za demokrate i `duboku državu` važan segment opstruiranja Trampovih poteza. U funkciji je onemogućavanja predsednika SAD da realizuje izborna obećanja i da kao uspešan šef države uđe u borbu za novi mandat u Beloj kući.

Pročitajte OVDE gde je to žestoko napadnuta američka vojska.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tramp je Srbiju Putinu prepustio, Balkan je ruska zona uticaja.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA