Najnovije

GRADI SE NOVI BEOGRAD NA VODI! Rusi nam donose investicije i za ovu lokaciju

Sa delegacijom Rusije stižu i ogromni projekti koji će iz fundamenta izmeniti izgled grada, nakon čega će prestonica Srbije sigurno postati centar ovog dela sveta.

Beograd na vodi (Foto: Jutjub)

Naime, Ruski investicioni fond Marera Propretis, inače već prisutna u Srbiji, (u posedu ima preko 55.000 kvadrata poslovnog prostora) zainteresovana je za razvoj investiocine mogućnosti tj. izgradnju tzv. "Novobeogradskog Beograda na vodi" u bloku 18.

Iz Marere Propretis potvrdili su svoju zainteresovanost za razvoj ovog projekta, kako bi i Beograd dobio svoj "City", nalik na "NY City", "London City", "Singapore City", "Pariz City" tj. poslovni deo grada sa preko 350.000 m2 u kome bi bio smešten centar poslovnog zbivanja ovog dela Evrope.

Kako se saznaje od svojih izvora iz grada i republike, ozbiljno se razmatra da navedena investiocina grupa za potrebe grada i države, sagradi objekte u kojim bi bili smešteni svi organi Vlade Republike Srbije, kao i svi sekretarijati i organi grada Beograda. Na ovaj način država i grad, bez utroška iz budžeta, dobili bi najmodernije i najfunkcionaline uslove za rad, koje nemaju ni svetske metropole. To bi ujedno bio najoptimalniji način da država dobije najbolje uslove za rad.

Navedena investiciona grupa inače na svetskom tržištu poseduje milione kvadratih metara poslovnog prostora i prava je sreća da su Srbiju targetirali kao svoje sledeće veliko strateško tržište. Inače navedena grupa je rekonstruisala devastirane zgrade u centru grada kakva je bivša zgrada Jugohemije u Resavskoj, zgrada Trudbenika preko puta Depoa na Bulevaru, zgrada u Bulevaru 28 preko puta Crkve Svetog Marka a u toku je rekonstrukcija i dogradnja zgrade bivše fabrike Beko na Kalemegdanu.

Investicioni planovi Fonda za Srbiju su veoma ambiciozni sa nekoliko transakcija koje će biti realizovane u prvom kvartalu ove godine. Očekivano je da će ova tema biti jedan od glavnih tema razgovora dva predsednika iz domena stranih ulaganja ruskih investitora u ekonomiju Srbije.

"Ukrajina bi uskoro mogla da prestane da bude država". Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA