Najnovije

LAZANSKI OTKRIO TAJNU POSLEDNJE MILOŠEVIĆEVE DEPEŠE: Bombardovanje je moglo biti sprečeno čak i tog kobnog 24. marta! (VIDEO)

Vojno-politički komentator i analitičar Miroslav Lazanski otkrio je tajnu poslednje depeše predsednika SRJ Slobodana Miloševića koju je jedan naš general, tog 24. marta 1999. ujutru, uoči bombardovanja, odneo Amerikancima.

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

- Ta depeša je bila upućena da bi se sprečilo bombardovanje. Jedan naš general je otišao da preda tu depešu, primili su ga američki generali i rekli su, doslovce: “Mi razumemo o čemu se radi, ali nažalost, voz je krenuo iz stanice!” Znači, već je bilo gotovo, ali to je bio poslednji pokušaj Miloševića da se izbegne bombardovanje - rekao je Lazanski i dodao da je verovatno Milošević ponudio Amerikancima neki ustupak.

- Oni su i pre toga nameravali da nas bombarduju, pre svega zbog poruke Rusiji i jer se tad proslavljalo 50 godina NATO i to je trebalo "proslaviti uz vatromet".

Voditelj Milomir Marić je, kako sam kaže "cinično", pitao da li se radilo o "aero-mitingu" za proslavu 50 godina NATO koji je izgubio smisao u to vreme, a Lazanski se nije složio sa tom konstatacijom.

- "Aero-miting" nije. Mi smo mogli do visine 6000-6500 metara da kontrolišemo, ali se oni nisu spuštali sa tih visina. On dođe sa bombarderom B-2 iz Amerike, lansira rakete na ciljeve u Jugoslaviji iznad Jadrana i vrati se, ili lete preko 12km, a naši PVO sistemi nisu imali te domete. Tu smo imali problema, ali ipak je to bila herojska borba. Avijacija i PVO su podneli herojske napore, piloti posebno, koji su svi poletali u misije, a znali su da nemaju šanse, ali i raketaši i Prištinski korpus, koji se zaista herojski borio - rekao je Lazanski. 

Navijači hrvatskog Dinama, brutalno pretukli srpskog dečaka u Vukovaru! Pogledajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Početak NATO agresije na SR Jugoslaviju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA