Najnovije

USTAŠKI ZLIKOVCI MUČKI PRETUKLI SRPSKOG DEČAKA! Šestorica "bed blu bojsa" nisu imali milosti! (VIDEO)

Učenika (17) trećeg razreda Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru napala šestorica "bed blu bojsa" na autobuskoj stanici i pretukla ga samo zato što je srpske nacionalnosti.

Navijači Dinama, ozloglašeni "Bed blu bojsi" (Foto: Jutjub)

Šestorica ustaških huligana pretukli su učenika (17) trećeg razreda Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru samo zato što je srpske nacionalnosti! Batinaši sa fantomkama, inače pripadnici navijačke grupe "Bed blu bojs", sačekali su dečaka na autobuskoj stanici, krvnički ga prebili i pobegli. Da sve bude gore, uzrok ovog incidenta je neodmerena izjava gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, koji je srpske đake u ovom gradu bez ikakvog povoda optužio za nepoštovanje hrvatske himne i tako im praktično nacrtao metu na čelu.

Opasne optužbe

Prema rečima čoveka upoznatog sa ovim slučajem, napadnuti dečak, čije ime iz bezbednosnih razloga nije objavljeno, prepoznao je i identifikovao jednog napadača, jedinog koji nije imao fantomku.

- Dečak koji u tehničkoj školi pohađa nastavu na srpskom jeziku pretučen je dok je na lokalnoj autobuskoj stanici čekao prevoz za selo Mirkovci, u kojem živi i koje je većinski naseljeno Srbima. Prišla su mu šestorica maloletnika, krvnički ga pretukla, a zatim pobegla. Svi su imali fantomke, sem jednog, kojeg je dečak prepoznao. Ispostavilo se da se radi o grupi navijača zagrebačkog Dinama, ozloglašenih "bed blu bojsa". Istraga o ovom slučaju još je u toku - kaže čovek koji je upoznat sa događajem.

Prema njegovim rečima, povod za prebijanje dečaka je izjava gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, koji je optužio učenike srpske nacionalnosti iz ovog grada da ne poštuju hrvatsku himnu.

- On je rekao da srpska deca ne stoje mirno kada se intonira "Lijepa naša" i kao primer je naveo neki fudbalski turnir na kom se to navodno desilo. Čak je otkrio i identitet tih dečaka i tako im praktično stavio metu na čelo. Jedan od tih dečaka je upravo učenik srpske nacionalnosti iz Mirkovaca - objašnjava on.

Česti napadi

Predstavnici Srba u Hrvatskoj i analitičari najoštrije su osudili novi napad na naše sunarodnike u ovoj zemlji. Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da je najveći krivac za prebijanje dečaka gradonačelnik Vukovara.

- Ivan Penava je javno prozvao učenike da tobože nisu ustali dok se intonirala hrvatska himna. On već duže vreme otvoreno širi mržnju prema Srbima. Najstrašnije je to što su u pitanju deca, a napad u Vukovaru jeste direktna posledica toga što su ovi mladi Hrvati čuli ustaške stavove Penave - ističe Linta i dodaje:

- Najopasnije je to što, ukoliko Penava i njemu slični nastave sa huškanjem, preti opasnost da fizički napadi na Srbe postanu sve češći, ali se nadam da neće doći do tragičnog ishoda. Velika je odgovornost na hrvatskoj vlasti, ali i na Evropskoj uniji, da svima jasno stavi do znanja da je neprihvatljivo ovakvo ponašanje.

Šešelj se sreo sa Putinom u Hramu Svetog Save. Pogledajte OVDE kako je izgledao njihov susret.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hrvati nastavljaju da mrze sve što je srpsko, pa i ćirilicu!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA