Najnovije

Nije samo Republika Palau povukla priznanje: Dačićeva poruka koja je zaprepastila Šiptare (VIDEO)

U ponedeljak će predstavnik jedne države saopštiti u Beogradu da ta zemlja povlači priznanje Kosova, kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji nije hteo da potvrdi informaciju da je u pitanju Republika Palau. Rekao sam da ću u ponedeljak obznaniti, neću pre vremena, ali uveren sam da će 13. zemlja povući priznanje, rekao je ministar.

Dačić na RTS (Foto: Jutjub)

Ministar spoljnih poslova Srbije nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje da će Republika Palau povući priznanje Kosova, što je juče objavio prištinski list Klan Kosova.

"Imamo zanimljivu pojavu, da kosovski mediji sami objavljuju i najavljuju ko će povući priznanje, što se kosi s tim da su govorili da lažemo. Ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova je demantovalo to, ali to nije smetalo Pacoliju da juče pošalje pismo predsedniku Palaua, u kom izražava čuđenje što će se to desiti", rekao je Ivica Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Dačić je rekao da će u ponedeljak zvanično saopštiti koja zemlja povlači priznanje, i da će predstavnik te zemlje doći sam u Beograd i predstaviti notu.

"Rekao sam da ću u ponedeljak obznaniti, neću pre vremena, ali uveren sam da će 13. zemlja povući priznanje. Neka u Prištini još razmišljaju, nije samo Palau, biće ih još", poručio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da su ruski predsednik i ministar spoljnih poslova tokom razgovora u Beogradu pokazali da visoko cene rad Srbije na povlačenju priznanja Kosova.

"Lavrov je iznenađen tim koliko smo zemalja privukli na našu stranu i da je to veliki politički uspeh", istakao je Dačić.

Knjigu “Mrežni rat protiv Srbije” možete naručiti OVDE.

Putin o susretu sa Tačijem

Tokom Putinove posete Beogradu, nije bilo razlike u onome što je ruski predsednik govorio javno i iza zatvorenih vrata, kaže Ivica Dačić.

"Putin je još jednom ponovio da će podržati sve što je dobro za Srbiju, i što Srbija misli da je dobro, ali da ostaje čvrsto u osudi kosovskih jednostranih akata", istakao je Dačić.

Putin je, kaže, komentarisao i susret sa Hašimom Tačijem. "Rekao je da su na nekom skupu svi čekali da počne ceremonija i da to nije bio sastanak. To nije uticalo ni da Rusija promeni pozicije u vezi s Kosovom. To čak ni ne spada u zvanični sastanak", ukazao je šef srpske diplomatije.

Naveo je i da je Sergej Lavrov, po Putinovom nalogu, uoči posete Beogradu poslao pismo Mfederiki Mogerini, kako bi ga informisala dokle je stogap dijalog Beograda i Prištine.

"Ona mu je odgovorila dan pre njihove posete Beogradu, ništa u suštini nije rekla. Ali je rekla da će taj dogovor ako bude postignut, morati da verifikuje SB UN", rekao je Dačić.

Hrvatska potpuno stopirala put Srbije u EU, više o tome saznajte OVDE. Putin odmah po povratku iz Srbije sazvao Savez bezbednosti RF zbog Kosova, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA