Najnovije

U INAT PUTINU: Đukanović u službi velikoalbanskog državnog koncepta

Na ulicama Podgorice, uoči posete albanskog predsednika Iljira Mete, prvi put su zajedno istaknute zastave Albanije i Crne Gore, što jasno ukazuje na to da je crnogorski predsednik Milo Đukanović pijun u rukama onih čiji je interes stvaranje velike Albanije na Balkanu, saopšteno je iz Nova srpske demokratije.

Milo Đukanović (Foto: Sajt predsednika CG)

Portparol NSD-a Marko Kovačević ističe da opredeljenje Đukanovića, da dočeka svog albanskog kolegu onako kako nije nijednog drugog, predstavlja odgovor na susret lidera Demokratskog fronta (DF) sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Beogradu.

"Zastave Srbije i Rusije na ulicama Beograda toliko su zasmetale Đukanoviću da je rešio da kao odgovor ulice Podgorice ukrasi udruženim zastavama Albanije i Crne Gore. Valjda je sada potpuno jasno da Milo Đukanović nije predsednik Crne Gore, već najobičniji pijun u rukama onih čiji je interes stvaranje Velike Albanije na Balkanu", kaže Kovačević.

Portparol NSD-a poručuje da građani Crne Gore pred sobom imaju jasan izbor između otvorenih granica sa Srbijom i Republikom Srpskom, koje je predložio DF ili otvorenu granicu i integraciju sa Albanijom, što je najavio i albanski premijer Edi Rama, a što Đukanović sprovodi.

"Ovakav servilni odnos prema Albaniji, jasno pokazuje da je Đukanović izgubio kompas i da režim nema pravi odgovor na to što se sve više građana ove zemlje vraća izvornom identitetu i tradiciji Crne Gore", navodi Kovačević.

On ističe da činjenica da DF ima sjajne odnose sa Beogradom, Moskvom i Banjalukom, stvara kod Đukanovića potrebu da u svojim međunarodnim odnosima napravi pandan tome, pa je izbrao Albaniju i njenog predsednika za tako nešto.

"Sada vidimo da potreba za promenom državnih simbola istinski postoji i da nije slučajno što postoje estetske sličnosti između zastava Crne Gore i Albanije. Ovim potezom Đukanovića ozvaničeno je priklanjanje režima u Crnoj Gori velikoalbanskoj državnoj politici", kaže Kovačević.

On poručuje da će DF, čiji je konstituient NSD, istrajavati na svojoj politici očuvanja tradicionalne Crne Gore, dobrih odnosa sa Rusijom i otvorenih granica sa Srbijom i Republikom Srpskom.

O raketnom napadu na Sankt Peterburg pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

'’Oj Kosovo, Kosovo'’ odzvanja Podgoricom

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA