Najnovije

''HUMANITARCI'' ISLAMSKE DRŽAVE PALI U RUSIJI! FSB zatvara krug (VIDEO)

Na teritoriji Krasnodarskog kraja, Republike Dagestan i Republike Adigeja, pripadnici FSB-a zaustavili su delovanje tajne ćelije koja je kontrolisana iz Sirije i koja je prikupljala i slala novčana sredstva za teroriste Islamske države.

FSB (Foto: FSB)

Prema saopštenju pres-službe FSB-a, po nalogu izaslanika ID, članovi radikalne ćelije pod devizom milosrđa organizovali su prikupljanje i transfer sredstava kako bi osigurali svoje veze u Sirijskoj Arapskoj Republici.

Tokom akcije, pronađeni su  dokumentovana šema i mehanizam za finansiranje pripadnika terorističke organizacije u ukupnom iznosu većem od 10 miliona rubalja (oko 132.000 evra – prim. red.)

Na osnovu rezultata operativnih istražnih radnji pokrenuta su tri krivična postupka po čl. 205.1 Krivičnog zakonika Ruske Federacije (pomoć terorističkim aktivnostima).

U okviru istrage, trojica osumnjičenih su pritvorena i uhapšena sudskom odlukom. Prilikom pretresa u mestu prebivališta uhapšenih “dobročinitelja”, oduzeta su sredstva komunikacije, instrumenti plaćanja i fiskalne provere kojima se potvrđuje njihova kriminalna aktivnost.

Tokom ispitivanja, uhapšeni su priznali počinjene zločine.

Kako Tramp radi za FSB, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA