Najnovije

IZBORI NA PROLEĆE: Mali za premijera?

Republički izbori mogli bi da budu održani već poslednje nedelje marta, a drugi datum koji se pominje je 14. april, piše "Blic".

Siniša Mali (Foto: Jutjub)

List navodi da se u vladajućoj koaliciji iznova priča o izborima i da je zasad u opticaju nekoliko mogućih datuma i varijanti za izlazak na birališta.

Navodi se da, ukoliko se glasa 31. marta, to znači da izbori moraju da budu raspisani već u februaru i u tom slučaju to bi bili prevremeni parlamentarni izbori, a da bi i za 14. april izbori morali da budu raspisani najmanje 45 dana ranije.

"Blic" piše da navode o skorašnjim izborima prati i tvrdnja da predsednik Srbije Aleksandar Vučić još nije definitivno prelomio da li se izlazi uskoro na birališta. Napominje se da se otuda ostavlja prostor i za nešto kasniji datum, a to je da izbori budu raspisani 31. marta, a da na glasanje građani idu u prvoj polovini maja.

Ovaj dnevnik navodi da, kada je reč o promenama u sastanu Vlade, za koju je sasvim sigurno da će glavna stranka i nadalje biti Srpska napredna stranka (SNS), kao najizglednija promena se pominje mesto premijera.

Prema informacijama "Blica", ukoliko sadašnja premijerka Ana Brnabić bude ipak na drugoj poziciji u vlasti, prema sadašnjem stanju stvari, najviše šansi da je nasledi na funkciji imao Siniša Mali, nekadašnji gradonačelnik Beograda, koji je sada ministar finansija.

Da li Tomini ljudi ruše Vučića, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Čemu izbori?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA