Najnovije

Daske koje život znače: Obrenovac dobija svoje pozorište!

Davne 1859. godine, Obrenovac je dobio ime ukazom kneza Miloša, a 2019. godine, otvoriće svoje prvo pozorište. Prema rečima direktora JP SKC „Obrenovac“ Ivana Jegorovića ,u narednih mesec dana počeće sa radom „Obrenovačko pozorište“.

Foto-Promo

„U vremenu kada nam je kultura nasušna potreba, mi smo se odlučili da pokrenemo "Obrenovačko pozorište". Grad koji ime Obrenovac nosi tačno 160 godina, odavno je zaslužio da ima jedan pravi i profesionalni teatar. Do sada smo bili bazirani na dovođenju predstava i otkupom istih, ali nas je 2018. godina naučila da možemo i sami proizvesti i napraviti kvalitetan pozorišni program. Na osnovu toga smo se i odlučili za ovaj veliki korak“.- rekao je Jegorović.

Pozorište će mnogo značiti svim ljubiteljima pozorišne umetnosti, kako lokalnim i školovanim pozorišnim radnicima, da rade u svom gradu, tako i svima koji bi da uživaju u predstavama i vedetama srpskog glumišta.

Sam početak i otvaranje pozorišta rezervisano je za predstavu "Bez pogovora" po tekstu Harolda Pintera, u režiji Vide Ognjenović. Glavne uloge tumače Ognjen Drenjanin i Predrag Damnjanović

"Ovo je zaista sjajna stvar za Obrenovac, jako mi je drago da se nismo zaustavili samo na odlično urađenoj predstavi za decu "Maza i Lunja" već što ćemo imati priliku da ozbiljno radimo u našem gradu. Čast nam je što se baš sa našom predstavom i pokreće pozorište, a publici ostaje jedino da uživa u predstavama koje slede tokom ove godine.- kazao je Damnjanović, koji tumači lik Bena u predstavi.

Izvor:Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA